„A fost „bătut, fărâmat și băgat la noi în cameră (n. r. - celulă). Toți băieții știu despre asta. Toți strigau în gura mare să-l scoată de acolo”, a spus bărbatul, care afirmă că deținuții doar s-au apărat de Andrei Brăguța, care sărea la bătaie în pielea goală, dar nu l-au bătut.

Video: Moldova Criminală

 

„El (Andrei Braguţa) a fost aruncat în celula noastră fărâmat. Singur a spus că a fost bătut de poliţie. Dar nu ştim care poliţie. Cei care erau în tură la izolator ne-au zis să astupăm camera video, dar noi special am lăsat aşa, ca să se vadă dreptatea”, a declarat Bologan.

Deţinutul a mai spus că pe parcursul nopţii de 16 august, Braguţa îşi pierduse raţiunea definitiv, i-a atacat în repetate rânduri şi au fost nevoiţi să se apere. „Noi băteam în uşă, strigam poliţiştilor din tură să intervină, însă ei urmăreau din afară ce se petrece şi râdeau. Dimineaţă, am înţeles că am nimerit într-o capcană a poliţiştilor şi le-am zis de asta, iar ei ne-au dat asigurări că totul va fi bine şi că vor şterge anumite secvenţe din înregistrările video”, a precizat Bologan.

Deţinutul învinuit a mai declarat că poliţia face presiuni asupra sa ca să-şi asume vinovăţia, îi ameninţă familia şi l-au avertizat că va avea probleme după ce va fi transferat în Penitenciarul nr. 13.

Procurorii au reţinut cinci persoane bănuite în dosarul decesului lui Andrei Braguţa, doi deţinuţi şi trei poliţişti. Potrivit crimemoldova.com, poliţiştii se numesc Orbu Igor, şef de tură în Izolatorul de Detenţie Preventivă, Aurel Isachi şi Aurel Şapteboi.