Micuții de la Spitalul Oncologic, Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, Institutul Mamei și Copilului, deja se bucură de tablourile viu colorate, 50 la număr, dar și de seturile de desen pe care pot să-și imprime emoțiile de bucurie sau tristețea.

Tot 50 de tablouri au ajuns și la Spitalul „Sfânta Treime” din Capitală, iar în scurt timp urmează să ajungă și la Spitalul Clinic Republican, Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco”, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, Institutul de Cardiologie, Spitalul Clinic Municipal din Bălți și Spitalul Regional din Edineț.

„Pacienții care stau în spital au nevoie nu doar de o mână de ajutor din partea medicilor, dar și de puțină lumină și culoare. Anume aceasta ne-am propus să aducem prin acest proiect. Am rămas plăcut surprinși de reacția medicilor, care au salutat idea și sunt încântați de derularea proiectului. Acest lucru demonstrează că avem nevoie de artă ca de o gură de aer rece. Arta ne poate uni și ne poate face mai buni și mai sinceri”, afirmă  Mariu Marin, președintele Asociației pentru Dezvoltare Culturală.

Proiectul Asociației pentru Dezvoltare Culturală mai include și organizarea workshop-urilor și masterclass-urilor pentru copii, unde  micii creatori vor învăța secretele din spatele unor tablouri celebre. De asemenea, organizatorii și-ar dori pe viitor să organizeze  lecții  de olărit și desen pe cești, dar pentru aceasta asociația are nevoie să adune bani.

Citiți integral pe Sănătate INFO.