„Domnul președinte Dodon abuzează de unele instrumente care-i sunt oferite prin lege și înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei. La următoarea ședință a CSS voi insista să fie pe ordinea de zi și ubiectul privind abuzurile președintelui.

Pagubele și prejudiciile aduse Armatei de neparticiparea militarilor înseamnă scăderea capacității de apărare a Armatei și cel care se face responsabil de acest lucru trebuie să răspundă”, a declarat Andrian Candu, care spune că va fi evaluată respectarea sau nu a legislației, iar apoi se vor trage concluzii și se va acționa ca atare.

„Domnu președinte să nu uite că competențele sale sunt limitate de lege. Și există un plan aprobat din timp și exercițiile înseamnă capacități suplimentare de luptă a Armatei, iar neparticiparea presupune că armata noastră rămâne neantrenată, neefectivă, și atunci ce fel de Comandant ești dacă nu-ți pasă de armată”, se întreabă Candu, care consideră că „efectivul militar al Armatei Naționale trebuie să participe la orice exerciții posibile”.

„Este regretabil că președintele are o altă viziune, dar noi vom găsi căile legale ca să soluționăm această problemă. Considerăm că prin interzicere se face un abuz”, a încheiat democratul.