„La ora actuală suntem în proces de implementare a sistemului electoral. În acest proces, și Guvernul și Comisia Electorală Centrală cu siguranță își vor desfășura activitatea”, a spus Candu.

Potrivit liberalului Valeriu Munteanu, legea trebuie declarată neconstituțională pentru că în ea scrie că „o circumscripție va fi formată dacă va fi un anumit număr de locuitori. Nu același principiu va fi respectat și în cazul regiunii din stânga Nistrului și diaspora. Acest dezechilibru dinamitează prevederile Constituției care vizează votul egal”.

De asemenea, numărul de semnături pe care trebuie să le prezinte candidații independenți în funcție de sex este disproporționat - 2000 pentru bărbați și 1000 pentru femei. 

„Nu reprezintă poziții politice”

Democratul a calificat acuzațiile liderului Pl, Mihai Ghimpu, la adresa Partidului Democrat ca fiind emotive și cauzate de problemele de corupție ale fruntașilor liberali.

Vezi și: Liberalii sesizează CC pe marginea modificării sistemului electoral: Întreaga lege trebuie declarată neconstituțională