PD a emis un comunicat în care spune că „acuzaţiile făcute mai nou în spaţiul public de către liderul PL, Mihai Ghimpu, le considerăm ca fiind exprimarea unei stări emotive puternice, nu a unei atitudini politice”.

„Aceste acuzaţii sunt lipsite de credibilitate şi adevăr. Amintim că ele au început să apară odată cu demararea unor anchete pe linia combaterii corupţiei, care au vizat şi reprezentanţi ai Partidului Liberal, anchete care au ca obiect cazuri semnalete repetat şi insistent de societate privind acte de corupţie din mai multe instituţii ale statului, în special din Primăria municipiului Chişinău. Considerăm că astfel de cazuri trebuie soluţionate pe cale legală, nu prin politizarea lor, nu prin campanii de denigrare sau presiuni politice”, scrie în poziția oficială a formațiunii. 

Același lucru îl declară și președintele Parlamentului, Andrian Candu. „Declarațiile domnului Ghimpu sunt stări emotive și sunt lipsite de adevăr și substanță. Ele au început imediat ce au apărut cazurile de corupție ale unor fruntași PL. Vinovăția sau nevinovăția unei persoane se decide în instanța de judecată. Nu e bine ca politicul să se implice în tot ce înseamnă actul de justiție”, a spus Candu.

Amintim că la o emisiune televizată Mihai Ghimpu a spus că „sigur că Plahotniuc stă în spatele acestor dosare”, având în vedere dosarele deschise pe numele lui Dorin Chirtoacă. „Și al doilea dosar este politic. Comandă politică înseamnă că ordinele vin de la cei care dețin puterea. Vrea să demonstreze că deține puterea și toți trebuie să tremure în fața lui”, a mai spus liderul PL.