Veronica Pungă, directoare adjunctă a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din Străşeni, a declarat pentru sursa citată că banii au fost alocați de Consiliul raional şi că o agendă a costat 22 de lei. „Avem clase gimnaziale și liceale, toți elevii au astfel de agende. Sunt foarte bune, le plac copiilor”, ne-a spus Pungă. La rândul ei, secretara aceleiași instituții de învăţământ a comunicat că agendele au fost achitate din bugetul şcolii.

Șefa Direcţiei generale învăţământ Străşeni, Iulia Certan, în general a spus că agendele sunt un cadou. Aceasta spune că este „normal” ca în agenda unui elev să existe mesajul de felicitare al președintelui unui raion.

Președintele raionului Strășeni, Mihai Popa, membru PD, ale cărui fotografie și mesaj de felicitare apar pe prima pagină a agendelor pentru elevi, ne-a spus mândru că are bani și nu există nicio problemă la şcolile din raionul pe care îl conduce. „Elevii trebuie să-și cunoască președintele raionului!”, a remarcat el.

La Ungheni, peste 5.000 de elevi au primit în dar agende personalizate cu mesajul de felicitare al președintelui raionului, Ludmila Guzun, membră PD. Pentru aceste agende au fost cheltuiți 100.000 de lei, bani publici. Olga Popa, șefă adjunctă a Direcției educație Ungheni, a afirmat că toți elevii claselor primare din raion au primit în dar aceste agende.

Elevii claselor mai mari au avut posibilitatea să aleagă, însă, după spusele Olgăi Popa, mulți părinți au procurat agende personalizate la un preţ de 22 de lei.

Citiți integral pe jc.md.