Muzicianul în vârstă de 27 de ani va delecta vineri seară publicul cu ultimul său concert la Jardines del Casino din Estoril, în cadrul Târgului Internațional din Cascais, înainte de a se dedica „științei” cum el însuși a explicat, urmând să fie tratat de o problemă despre care nu i-a plăcut niciodată să vorbească.

Probleme de sănătate ale lui Sobral s-au aflat după participarea sa la ediția de anul acesta a Eurovisión, pe care a câștigat-o cu balada sa „Amar pelos dois” și care a rămas în istorie cu un punctaj record de 758 de puncte care a adus trofeul Portugaliei.

După acest triumf au început să circule zvonuri despre sănătatea sa precară, iar presa a ajuns să speculeze că solistul ese în pericol să moară, dacă nu va face curând un transplant de inimă.

După ce a câștigat Eurovisión, Sobral a avut o vară intensă cu numeroase concerte în promovarea albumului său „Excuse me” cu un turneu pe care a fost nevoit să-l întrerupă, la sfârșitul lunii august, când a anunțat anularea mai multor spectacole la recomandarea medicilor.