Ulterior, a revenit la punctul de graniță polonez Medyka. Grănicerii i-au permis trecerea. De partea ucraineană, initial, grănicerii au încercat s-i blocheze intrarea dar au cedat în fața presiunilor sutelor de simpatizanți ai fostului guvernator. Saakașvili a intrat pe jos în satul ucrainean Șeșina, unse se scanda „victorie” și „glorie Ucrainei”. De acolo a plecat cu un autobuz la Lvov, relatează AFP. 

După ce a trecut granița, Saakașvili a acuzat forțele de grăniceri că au provocat ciocniri violente cu simpatizanții săi. Potrivit unei declarații oficiale, mai mulți grăniceri ar fi fost răniți.

Saakașvili este acompaniat de fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko și de alți deputați ucraineni.

Fost aliat al președintelui ucrainean Petro Poroșenko, care i-a acordat cetățenia și l-a numit guvernator al regiunii Odessa în 2015, Saakașvili s-a certat cu Poroșenko un an mai târziu și a demisionat, acuzându-l pe președinte că nu i-a sprijinit îndeajuns eforturile de curățare a regiunii de crimă și corupție.

Georgia a cerut oficial extrădarea lui Saakașvili, acuzat la Tbilisi de abuz de putere și delapidare de fonduri în anii președinției sale, între 2004 - 2013. În 2013, a pierdut cetățenia georgiană și a plecat pentru doi ani în Statele Unite, înainte de a reveni în politică în 2015, de data aceasta în Ucraina.