Tânăra moldoveancă locuiește alături de soțul ei în Florida, în apropiere de plajă. Cei doi au un copil mic și au decis să părăsească locuința pentru câteva zile. „Acum sunt în Carolina de Sud. Unii dintre vecini au rămas acolo. Am plecat vineri și probabil vom reveni marți - acasă. Am plecat doar pe durata uraganului. Blocul nostru de locuit se află lângă apă și din acest motiv am plecat. Mașina ar fi fost inundată și am fi rămas fără electricitate”, a recunoscut tânăra din Moldova.

Majoritatea locuitorilor nu au electricitate și nici apă în robinete. Din câte știu, mașinile vecinilor mei au fost inundate. Totuși, oamenii din această regiune sunt obișnuiți cu uragane. Acum sunt relativ bine. Sezonul de uragane începe în mai și se termină în noiembrie”, a mai precizat Viorica.

Moldoveanca a recunoscut că, totuși, o parte dintre americani sunt panicați. „Panicați sunt oamenii care au rămas fără locuințe, mai ales în partea de Vest a Floridei”, a precizat tânăra pentru reporterul Agora.

„În rest totul este foarte organizat. Camioanele de la compania de curent electric deja sunt gata să pornească curentul electric. Marți când ne întoarcem înapoi probabil vom avea curent electric”, a conchis Viorica.

Iată câteva imagini cu priveliștea de la geamul blocului în care locuiește moldoveanca: