Soprana a interpretat rolul Valencienne din opera „La Veuve joyeuse” (trad.: văduva fericită) de Franz Lehar. În calitate de partener de scenă, Naforniță l-a avut pe Thomas Hampson, în rolul lui Danilo.

„Rolul lui Valencienne a fost jucat de Valentina Nafornița: cine altcineva ar fi putut juca mai bine rolul acestei doamne cochete, care cântă că este o femeie dreaptă, în brațele unui amant căruia îi interzice să ceară mâna celei care i-a ordonat să se căsătorească …? Jocul său grațios se potrivește cu vocea plină de culoare și strălucitoare, ca și notele glasului care o însoțește. Descendentă în „piani” care lasă observată doar o voce subțire, vocea Valentinei demonstrează, de asemenea, o generozitate frumoasă în mai multe pasaje lirice”, notează site-ul specializat Olyrix.com.

nafornita 1

Amintim că Valentina Nafornița și-a anunțat colaborarea cu Opera Basille încă la final de august, atunci când a dezvăluit și primele două spectacole din care va face parte la Paris. Vara aceasta celebra moldoveancă a lansat primul său videoclip din carieră - o producție copleșitoare, ce a reușit să ajungă la inimile moldovenilor. Lansarea a fost făcută cu ocazia împlinirii a 30 de ani a sopranei.