„Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi.
Un „reformator” de birou. Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă. Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură”, a scris Dodon la scurt timp după anunțul PD.

El a mai adăugat că din 2009 la Ministerul Apărării „s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii”.

„Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică. Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a mai scris Dodon.

Amintim că potrivit Constituției președintele țării nu are dreptul să nu accepte o candidatură de ministru propusă repetat de Guvern.