„Ați lucrat și lucrați mână în mână cu ei. Prin acest vot le lingeți papucii socialiștilor, și, prin asta, și ai Kremlinului”, a spus Cebanu.

Replica șefului fracțiunii PPEM din CMC nu a întârziat să apară. Ruslan Codreanu i-a acuzat pe liberali și pe Dorin Chirtoacă de tocarea banilor municipali.

„Noi nu operăm cu emoții. [...] Timp de 10 ani ați băgat Chișinăul într-o groapă. [...] La fiecare colț gherete și benzinării. [...] N-am să cobor nici la jumătate de nivelul vostru. Ați fost ministru al Tineretului. Sper că tinerii noștri nu se comportă așa cum o faceți dumneavoastră”.

În tot acest timp, liberalul Cebanu îl apostrofa pe Codreanu și cei din PPEM, numindu-i ironic „eroii nației care au făcut cvorum votului socialiștilor”. „Voi să aveți rezultatele noastre (n. r. - ale liberalilor) măcar în jumătate. Voi sunteți acei care doar băgați bețe în roate”, a spus Cebanu.

„Tare nu vreau să am rezultatele voastre, mi-ar fi rușine să ies în stradă”, i-a răspuns Codreanu. „De ce așa de mult vă temeți de referendum? Lăsați oamenii să se expună. [...] Dorin Chirtoacă trebuie să plece. Liberalii nu au decât să facă spume la gură, așa cum au făcut”.

Amintim că astăzi, consilierii municipali au decis, prin 26 de voturi, că desfășurarea referendumului local de revocare din funcție a primarului de Chișinău va avea loc pe 19 noiembrie 2017.