„Eugen Sturza ministru la Apărare?! Sunt sigură că în persoana dânsului își va găsi, în sfârșit, „nănașul” Plahotniuc. Eugen Sturza, fostul meu elev, căruia i-am fost și dirigintă la clasă, m-a convins că trădarea se află în sângele unor persoane, ea se transmite genetic. Tata lui, un „praporșcic” sovietic, care s-a întors la baștină după căderea imperiului sovietic, a reanimat la Nisporeni PCRM și a blamat constant grafia latină, pe care așa și nu a mai însușit-o”, scrie Ciobanu pe pagina sa de Facebook. 

„Nu cred că există profesor care să nu se bucure de succesele discipolilor săi. Eu nu sunt o excepție. Trăiesc sentimente deosebite, de fiecare dată, când îmi văd foștii elevi specialiști consacrați în diferite domenii, oameni onești, cu demnitate și verticalitate. Regret că nu am reușit să-i cultiv lui Eugen Sturza demnitatea de neam, respectul față de valorile noastre naționale, integritatea umană. Tata a avut, probabil, o mai mare forță de convingere, întrucât Eugen a însușit cu „brio” lingușirea pe lângă „cei mari și tari” și trădarea la momentul potrivit. Va strânge cu minuțiozitatea care îl caracterizează materiale compomițătoare despre Leancă și Plahotniuc, iar la momentul potrivit îi va trăda, așa cum știe doar el să o facă... Greșește amarnic prezidentul Dodon că nu acceptă candidatura lui Sturza la Apărare. Atât de mult seamănă unul cu altul încât par a fi frați siamezi”, a mai spus Ciobanu.

Amintim că Sturza a fost propus la șefia Apărării de coaliția de la guvernare, iar candidatura sa a fost anunțată de Vlad Plahotniuc.