„Trebuie să recunosc că nu prea am înțeles, dar nici societatea nu prea a înțeles propunerea președintelui. Președintele și PSRM se cred partid de guvernare. Altfel nu-mi pot explica această candidatură. Am văzut că este gata să demită și Guvernul. Înțeleg că se inspiră dintr-un model al unei țări pe care o frecventează foarte des, dar eu îi sugerez să se coboare cu picioarele pe pământ și să înțeleagă că R. Moldova este o republică parlamentară. El nu are nici un drept să vină cu propuneri de candidaturi în Guvern. Îi recomand să se abțină”, a comentat Filip.

„Din păcate președintele dovedește că nu se conduce după interesele țării noastre. A venit timpul să înlăture acest blocaj care a durat tot anul. În momentul când am propus o candidatură, am decis să o ducem până la capăt. În acest context, vreau să vă spun că am primit refuzul în scris cu privire la candidatura domnului Sturza. Astăzi voi propune repetat candidatura aceleeași persoane. Dacă o va refuza din nou, înseamnă că încalcă Legea Supremă. El e obligat să accepte a doua nominalizare. Dacă o va face, suntem pregătiți să facem pașii necesari pentru a scoate acest blocaj din jurul Ministerului Apărării”, a conchis premierul. 

Amintim că astăzi Igor Dodon a refuzat să accepte candidatura lui Eugen Sturza la șefia Ministerului Apărării. Drept alternativă, Dodon l-a propus pe tatăl finului său, generalul Victor Gaiciuc.