Leancă a început briefingul prin a spune că Sturza a fost ales de coaliție pornind de la calitățile și experiența sa. „Suntem gata să participăm la actul guvernării în această perioadă foarte complicată pentru țară, pentru regiune, pentru continent. PPEM îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul. Nu există niciun motiv logic sau juridic să respingă candidatura domnului Sturza. El va fi un bun câștig pentru țară și pentru armată”, a spus Leancă.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că „afirmațiile lui Dodon precum că în fruntea armatei trebuie să fie un militar, sunt niște minciuni”.

„Un element fundamental al democrației e ca în fruntea armatei să fie un civil. Doar așa se exercită controlul civil asupra forțelor armate, iar R. Moldova trebuie să urmeze acest drum. Sper ca domnul Dodon să se debaraseze de acest politicianism ieftin. El acum îl joacă pe un fel de Gică-contra, un copil răsfățat care face ceea ce-și poftește. La el în partid poate face ce dorește, dar aici e vorba de țară. Sper să dea dovadă de maturitate și să accepte candidatura lui Eugen Sturza”, a declarat politicianul.

Leancă a mai subliniat că neacceptarea lui Sturza va fi un abuz de putere. „Va fi o încălcare grosolană a Constituției, iar președintele trebuie să fie primul din toți cetățenii în ceea ce ține respectarea legii”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.