Părțile au discutat și despre posibilitatea de a simplifica circulația cetățenilor. Andrian Candu a declarat că autoritățile de la Chișinău vor examina și vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.

Șeful de la Ankara a abordat subiectul privind relațiile atât la nivel executiv, cât și legislativ cu UTA Găgăuzia. Erdoğan a apreciat îmbunătățirea vizibilă a acestora și a declarat că Găgăuzia este un element important în relațiile moldo-turce.

„Chiar dacă nu avem graniță comună, avem relații strânse datorită Găgăuziei care reprezintă un pod de prietenie între Republica Moldova și Turcia”, a precizat liderul de la Ankara.

Oficialii au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdoğan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne.

Andrian Candu i-a mulțumit pentru susținerea Republicii Moldova, atât la nivel economic, politic, cât și social, în țara noastră fiind implementate diverse proiecte prin intermediul TIKA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a.

Președintele Legislativului de la Chișinău l-a invitat pe președintele turc să viziteze Republica Moldova. La rândul său, Recep Tayyip Erdoğan a menționat că va încerca să efectueze o vizită la Chișinău până la sfârșitul acestui an.

La întrevederea cu șeful statului turc, Andrian Candu a fost însoțit de Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman, Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa și de Delegația parlamentară, din care au făcut parte deputații Anatolie Zagorodnîi, Nicolae Dudoglo și Nae-Simion Pleșca.