Întrebat de moderator dacă încă o cedare în favoarea unui partid de dreapta (după ce a ieșit din cursa prezidențiala din toama anului trecut în favoarea liderei PAS, Maia Sandu) ar însemna finalul carierei sale politice, Năstase a răspuns că dacă va fi cazul să moară politic în interesul Republicii Moldova, atunci o va face.

„Mi-au cântat prohodul politic mulți, și la prezidențiale, în condițiile în care funcționari importanți ai instituțiilor europene m-au felicitat și mi-au spus că doar un om care-și iubește mult țara poate face un asemenea gest, unii de la Chișinău îmi cântau prohodul politic. Nu mă sperie acest lucru. Dacă e să mor politic în interesul țării, nu găsesc niciun fel de problemă”.

Năstase a mai spus că nu a renunțat la ideea de a deveni președinte, motivând că ține mult la Republica Moldova, iar Președinția este un mijloc important de punere a țării pe făgașul normalității.

„Credeți că aș putea sta impasibil și să vadă cum își dispută instituțiile statului, pe care le folosesc în interesul lor și în detrimentul cetățenilor Plahotniuc și Dodon?”, a întrebat Năstase.