Întrebat cum a reușit fostul lider socialist să „iasă în față”, Năstase a răspuns în felul următor: „Este foarte simplu cum a reușit: a ieșit în stradă contra cost și a plecat din stradă contra cost. Înțelegerea lui cu Plahotniuc a fost de un milion de lei pentru fiecare săptămână stată acolo”, afirmă liderul PPDA.

„Pentru mine a fost important ca toată societatea să fie consolidată. Desigur că și eu, ca mulți alții, am trăit speranța că Dodon va alege să rămână alături de poporul R. Moldova. El a ales să rămână alături de Plahotniuc, cel care avea resurse administrative, mediatice și financiare care să-i ajute să ocupe locul la Președinție. Dacă nu avea să aibă sprijinul lui Plahotniuc, el nu avea să ajungă președinte. Să fie clar pentru cei care continuă să vorbească că eu am stat cu Dodon și Usatîi în Piață: o spun cei care au împărțit cu Dodon sferele de influență, ambasadorii, etc. Eu am decis să fiu alături de oamenii simpli”, mai adaugă Andrei Năstase.

Amintim că în luna ianuarie 2016 Dodon, Năstase și Usatîi și-au unit forțele pentru un protest împotriva guvernării. „Noi suntem uniți la această etapă de faptul că dorim să dăm jos oligarhii de la putere și să ajungem la alegeri anticipate. Îndată ce obținem dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate, fiecare partid merge cu programul lui”, spunea atunci Dodon.