„Dacă e să ne referim la consumul moderat. Am întreprins un pas pentru a oferi posibilitatea de a degusta vinurile și nu a transforma sărbătoarea într-o beție națională. Astfel, paharul pe care îl va primi vizitatorul va fi gradat, indicând doza care este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, 75 de ml. În două zile de eveniment se primesc două sticle de vin. Este doar un pas ca să motivăm consumatorul să fie atent la consumul moderat. În acest an vor fi distribuite gratuit 5000 de ethyloteste de unică folosință”, a menționat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

Pentru protejarea mediului organizatorii vor folosi pahare reciclabile, iar pliantele ce vor fi distribuite la eveniment, au fost făcute din hârtie reciclată 30%.

Totodată, organizatorii promit că securitatea evenimentului și veceurile vor fi dublate, față de anii precedenți. Iar pe lângă corturile unde vizitatorii vor putea mânca, vor fi amenajate trei zone de relaxare.

„Este un eveniment important pentru industria vinului, dar și cea a turismului. Sunt schimbări pozitive, care demonstrează că Industria Vinicolă inovează, un domeniu responsabil social și care este lider în componentul agroindustrial al economiei naționale. Avem trei delegații de jurnaliști străini care vin pentru a descoperi evenimentul, dar și pentru a-l promova pe piețele noastre țintă. Asta va ajuta la creșterea exportului, dar și la atragerea turiștilor la noi în țară”, susține directorul adjunct al Proiectului de Competitivitate al USAID, Diana Lazăr.

Pentru a putea degusta vinul din plin, vizitatorii vor putea procura câte un voucher cu 150 de lei înainte de eveniment și 200 de lei în timpul evenimentului. Acesta oferă un pahar reciclabil din titan, cu care pot degusta vinurile de la 21 de vinării. De asemenea, în preț intră și două călătorii cu troleibuzul, dar și o reducere de 20% la vinurile Wine of Moldova.

Sărbătoarea este organizată de Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Oficiul Național al Viei și Vinului și Asociațiile de Producători de Vinuri cu Indicație Geografică. Partenerul strategic al evenimentului este Programul de Competitivitate USAID și Guvernul Suediei. Partenerul general fiind Moldova Agroindbank.