„Partidului Nostru” are în prezent aproximativ 50 de primari și peste 900 de consilieri. Și toți v-ar putea relata aceleași istorii. Acest val de represiune se mișcă prin toată Moldova pentru a distruge „Partidul Nostru“, să distrugă pe liderul acesteia, Renato Usatîi - a declarat vice-președintele formațiunii politice Dimitrii Ciubașenco. - Astăzi, toate aceste acțiuni ne oferă posibilitatea să spunem că regimul lui Plahotniuc nu mai este doar unul mafiot, hoț, gangster. Acesta este în sensul deplin al cuvântului, un regim terorist, pentru că a recurs la teroare împotriva opoziției politice. Regimul Plahotniuc este ISIS moldovenesc”, a spus Ciubașenco. 

Ciubașenco a constatat că partenerii externi ai Moldovei “închid ochii la anarhie și fărădelegile pe care le comite acest regim”. El a reamintit că, în februarie 2017, „Partidul Nostru“ a organizat o conferință cu participarea misiunilor diplomatice, unde au fost publicate o mulțime de dovezi și fapte a represiunilor politice împotriva autorităților locale de opoziție, comise de către regimul Plahotniuc. De asemenea, Ciubașenco a reamintit, despre vizita delegației „Partidului Nostru“ la Strasbourg, unde reprezentanții formațiunii politice de opoziție au adus în atenția instituțiilor europene situația alarmantă a persecuției opoziției din Moldova.

“Împotriva a aproximativ 50 de primari, consilieri, activiști de rând ai partidului, au fost instituite peste 100 de dosare penale, la ordinul regimului”, a menționat Ciubașenco. “Nu aș vrea să cred că partenerii externi care susțin această putere susțin și toate aceste represiuni”.

„Acest regim a trecut toate limitele, recurge la orice metode“, - a menționat Ciubașenco, referindu-se la ieșirea următorului film defăimător împotriva lui Renato Usatîi, filmat prin ordinul regimului Plahotniuc. „Nu le-a fost silă să folosească mărturia unui oarecare criminal Ion Druță poreclit “Vanea-pisateli„ deși de multe ori s-a spus, că el este mâna dreaptă a lui Plahotniuc în legătura sa cu lumea interlopa, și a condus grupul de ucigași al lui Plahotniuc, care a comis infracțiuni grave“ , - a subliniat Ciubașenco. 

„O lovitură deosebită din partea regimului, se dă asupra orașului Bălți, acest oraș le este ca un os în gât. Ei fac totul pentru a priva majoritatea și a nu permite primarului Renato Usatîi să revină în oraș“, - a declarat Ciubașenco.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.