„Scopul noii Strategii recent adoptate de Parlament este „Integritate în loc de corupţie”.  Noi avem mai degrabă o incultură a integrității decât o cultură a corupției”, a declarat Cristina Țărnă, vicedirector al Centrului Național Anticorupție.

Campania aduce un spot video, unde în rolul principal apare actorul Igor Caras, cunoscut de public drept „domul Leonid”, mesajul principal fiind „Integritatea înseamnă libertate”.  

Campania demarată de CNA va aduce și o de filmuleţe, sub forma unor „lecții de integritate” ţinute la tablă de către actorul Boris Cremene. Fiecare lecţie porneşte de la exemple bazate pe percepţia şi mentalitatea oamenilor de rând.

Amintim că noua Strategie Naţională de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020 a fost votată de Parlament la 30.03.2017. Noile reglementări au introdus pentru prima dată noţiunile de „integritate politică”, „integritate instituţională” şi „integritate în sectorul privat”, unificînd la nivel naţional politicile de integritate şianticorupţie în aceste sectoare.