„Curtea de Conturi a depistat multiple abateri stabilite ca urmare a auditului în cadrul Direcției Sănătății a CMC condusă de Mihai Moldovanu. Avem martori și surse sigure că medicii/personalul medical este impus să achite anumite taxe, care ulterior sunt transmise și împărțite cu d Moldovanu. Potrivit dărilor de seama ale lui D Moldovanu de peste hotare care au impus directorii de spitale și conducătorii diferitor asociații medicale să organizeze câte 65-70 de persoane care trebuie să achite pentru participare a câte 200-250 de euro. Iar de facto, banii ulterior era transferați pe cotnuri de către Asociația Sindicală Muncipală. Banii cash se duceau în buzunarul cuiva. Pentru ca aceștia să se deplaseze peste hotare, trebuiau să o facă strict cu transportul care era indicat de Moldovanu”, a spus unul dintre organizatorii conferinței.

De asemenea, socialiștii au declarat că Moldovanu are interese personale. „Casa de odihnă a lucrători medicali de la Vadul lui Vodă, care acum se află în gestiunea Spitalului Clinic Municipal Sf. Arhanghel Mihail a fost reparată cu sume fabuloase. Timp de 14 luni, câte un milon de lei - lunar. Ulterior au mai fost alocate 2 milioane de lei, ca în final să fie tentativa de a delapida bugetul Primăria încă cu 2 milioane de lei”, a adăugat sursa.

„Cerem să fie pornită o anchetă pe numele lui Moldovanu, să se creeze o comisie de anchetă pe șeful direcției Sănătate a municipiului Chișinău. Cerem investigarea abuzurilor de serviciu ale d. Moldovanu prin care a adus prejudiciu enorme bugetului municipal”, au conchis sursele.

Agora a discutat cu Mihai Moldovanu despre invinuirile aduse de către socialiști. „CNA a verificat, nu este adevărat. Tabăra de odihnă „Neptun” este în gestiunea Spitalului Clinic Municipal Sf. Arhanghel Mihail. Municipalitatea a acordat surse financiare pentru renovarea bazei de odihnă, care trebuie să devină un centru de agrement, va avea camere de odihnă și studii pentru cei din domeniul sănătății. Suntem la ultima etapă a reparațiilor, urmează să beneficieze doctorii, să se perfecționeze prin studii. Acest imobil este predestinat lucrătorilor medicali. Socialiștii vorbesc din lipsă de cunoaștere a situației, îmi pare rău că avem așa consilieri”, a conchis Mihai Moldovanu.