„Având în vedere că bani sunt, v-aș ruga să nu vă zgârciți. Propun să majorați măcar cu 50%, adică măcar cu 500 de lei. De ce să cheltuim pentru referendum, alegeri înainte de termen. Oamenii așteaptă că statul le va aduce dreptate și libertate, dar lumea trăiește în mizerie și sărăcie. Dacă nu sunt bani, trebuie unire”, a spus Ghimpu de la tribuna parlamentului.

El a spus că va venit cu un proiect dedicat și creșterii pensiilor cu 50%. „Pensionarii au lucrat în colhoz, averea lor stă la baza statului, ei merită un trai decent”, a mai spus Ghimpu.

Conform proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, începând cu luna septembrie a.c., iar pentru salariații din alte domenii de activitate - din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie circa 337 milioane de lei pentru un an.