„Trădătorul de țară Igor Dodon a fost salvat de prietenul său, uzurpatorul Vladimir Plahotniuc. Procuratura îi sare în apărare cetăţeanului Igor Dodon şi nu găseşte nimic incriminatoriu în activitatea acestuia. Este foarte grav că procuratura legitimează astfel acțiunile anti-populare și anti-naționale ale lui Dodon. Vedeţi răspunsul PG, care consideră că toate acțiunile de înaltă trădare invocate sunt doar ... opinii”, a comentat lidere PAS.

Între timp, documentul invocă prevederile Legii Supreme, potrivit cărora președintele R. Moldova „se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului”.

„Chiar dacă anumite pasaje ale unui discurs politic cu caracter public nu pot fi calificate ca neutre, atâta timp cât în discurs nu este prezentă o incitare la violență, ingerința în libertatea de exprimare nu poate fi apreciată ca fiind bazată pe o nevoie socială imperioasă”, mai scrie în răspunsul PG.

Amintim că PAS a solicitat tragerea lui Igor Dodon la răspundere penală pentru comiterea infracțiunii de trădare de Patrie și a infracțiunii de ațâţare a vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase.