Cei doi oficiali au vorbit despre gradul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în acest sens 
 
„Un instrument important în acest context îl constituie Agenda de Asociere agreată de Republica Moldova şi UE, care include acţiunile pe care le vor întreprinde instituţiile în perioada 2017-2019 pentru realizarea Acordului de Asociere. Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit”, se arată în comunicatul Guvernului.
 
La rândul său, Johannes Hahn a declarat că va oferi în continuare sprijin Republicii Moldova și autorităților ei în inițiativele îndreptate spre beneficiul cetățenilor. De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat importanța acestei platforme pentru țara noastră, menționând că succesul Parteneriatului Estic va fi un succes al statelor membre și al Uniunii Europene.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.