„De fiecare dată când erau organizate proteste, autorităție din Republica Moldova au intervenit întru crearea impedimentelor și demotivarea cetățenilor la respectivele proteste. Este aplicată o măsură represivă demonstrativă unor participanți folosinduse de pretexte, pentru a intimida și afecta organizat efectuarea următoarele proteste. Acest dosar este netemiat și ilegal. Actuala guvernre se teme de proteste din partea cetățenilor. Urmărirea penală este ilegală”, a subliniat unul dintre organizatorii conferinței.

„Sigur că este un caz extraordinar, dar nu este primul. Administrația înțelege prost cum trebuie să-și exercite funcțiile. În loc să-i protejeze, poliția îi tratează rău și îi arestează. Aș chema încă o dată polițiștii să citească clar care este legislația și care sunt drepturile și obligațiunile lor. Să se gândească că această guvernare nu este veșnică. Alexeev a făcut tot ce au zis polițiștii”, Arcadie Barbăroșie.

„Totul a fost pașnic. Protestul s-a desfășurat pașnic. Nu a dat Alexeev cu mașina în populație. Suntem mulți martori. Din contra, noi am văzut mulți tineri cu mușchi care erau îmbrăcați civil și erau în fața polițiștilor și ne-am întrebat cine sunt ei. Ni s-a creat impresia că au fost puși special acolo pentru a provoca mulțimea”, a adăugat un alt organizator al conferinței.

Amintim că, în urma protestului din fața sediului postului public de televiziune Moldova1, a fost sechestrat microbuzul care transporta boxele utilizate la protestul organizat de partidele extraparlamentare.