„Reieşind din normele legale precizate, administrația televiziunii publice nu va admite nicio presiune şi ingerinţă ilegală în activitatea şi independenta sa editorială, indiferent din partea cărei autorităţi sau partid ar veni aceasta”, se arată într-un comunicat al conducerii postului public de televiziune.

„Amintim că în Republica Moldova sunt înregistrate oficial 45 de partide politice, fiecare cu propria viziune şi activitate. Instituția noastră este deschisă spre dialog cu fiecare dintre aceste partide.

Luând act de cadrul legal expus, precum şi de statutul televiziunii publice şi obligația acesteia de a reflecta corect, echidistant și obiectiv evenimentele politice din Republica Moldova, vă asigurăm că activitatea aprtidelor pe care le conduceți va fi reflectată şi în continuare obiectiv şi echidistant în emisiunile de dezbateri, în strictă conformitate cu prevederile legale şi fără nicio discriminare”, se mai arată în textul comunicatului.

„Vă mai informăm că, în timpul apropiat, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” va organiza o întâlnire cu liderii sau reprezentanţii partidelor, la care vor fi discutate modalităţile de conlucrare pe viitor.

Începând cu săptămâna viitoare, aşa cum este prevăzut în grila de emisie, vom invita în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, reprezentanţi ai partidelor extraparlamentare”, anunță conducerea TRM.

Amintim că Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr au anunțat că, în caz de refuz, vor protesta duminică, 24 septembrie, în fața companiei Teleradio Moldova.