Potrivit oamenilor legii, omul de afaceri a „selectat” un copil aflat sub tutela unei instituții de stat din Capitală. Directorul acestui gimnaziu internat a facilitat cunoștința cu băiatul de 14 ani. După ce cei doi au făcut cunoștință, abuzatorul a început a-l plimba pe băiat prin Chișinău, îi dăruia cadouri, iar apoi a luat un apartament în care a început a locui cu copilul, abuzându-l sexual. 

Pe 18 septembrie, polițiștii au efectuat percheziții acasă la abuzator, la gimnaziu și la domiciliul directorului. Ambii au fost reținuți și arestați pe 30 de zile. Abuzatorul are 40 de ani, iar directorul - 45. Ultimul a activat în domeniul educației timp de 20 de ani.

Informația despre caz a parvenit de la Centrul de Combatere a Traficului de persoane. Oamenii legii menționează că acum băiatul se află într-o stare stabilă, după numeroase sesiuni psihologice.

Procurorii precizează că în anii 2009-2011, unii elevi ai aceluiași gimnaziu au fost torturați și maltratați la indicația directorului sau de către el. Aceste rele tratamente erau „pedepse” pentru nereușitele academice ale copiilor.