Cu doar un an în urmă, Andrew Taylor ducea un mod nesănătos de viață, alimendându-se cu fast food, înghețată, pizza și dulciuri.

„Am realizat că sunt dependent de mâncare și asta m-a făcut să mă gândesc că dacă ești un alcoolic trebuie să te lași de băut, iar dacă ești drogat - să te lași de droguri. Nu poți să te dezici de mâncare, însă voiam să ajung cât mai aproape de asta. M-am gândit ce aliment aș putea mânca permanent și asta a fost cartoful”, a spus bărbatul pentru presa australiană.

Deși majoritatea doctorilor și nutriționiștilor nu recomandă acest regim restrictiv, Andrew Flinders Taylor a decis să nu țină cont de părerea lor. Înainte de a urma dieta, bărbatul s-a documentat și a întocmit un plan cu ajutorul unui medic și al unui nutriționist.

Cartofii albi conțin toți aminoacizii necesari pentru a crea proteine, a repara celulele și pentru a lupta împotriva bolilor, însă o dietă bazată numai pe cartofi albi poate duce la deficiențe de vitamine. Din acest motiv, Taylor a optat și pentru consumul de cartofi dulci, bogați în vitaminele A, E și C.

Starea de sănătate continuă să se îmbunătățească. Am avut colesterolul crescut, dar acum e scăzut, de asemenea și tensiunea și nivelul de zahăr din sânge,” a spus Taylor.