„Evenimentul din această săptămână este la a patra ediție, ceea ce denotă importanța unei astfel de platforme pentru potențialii investitori străini, dar și companiile din RM. „Moldova Business Week” întrunește un număr foarte mare de potențiali investitori străini, care au venit în țara noastră, anume pentru a face cunoștință cu oportunitățile investiționale ale țării noastre. Evenimentul este deosebit de important pentru capacitatea de a interacționa acești jucători ai mediului de afaceri prin creearea de diferite parteneriate, oportunități și să avem anumite rezultate concrete în acest sens”, a declarat Vitalie Zaharia, directorul MIEPO.

În prima zi a săptămânii de afaceri, cei prezenți la eveniment au putut participa la cele cinci sesiuni tematice dedicate prezentării potențialului investițional pe platforma zonelor economice libere și a parcurilor industriale, precum și în sectoarele agroalimentar, textile, ICT și privatizări.
 
„Aceste evenimente sunt foarte importante, în special pentru ZEL din Ungheni. Prin intermediul acestor evenimente noi ne promovăm platforma noastră investițională și așteptăm acei investitori care să fie atrași de facilitățile și platformele noastre. Și să vină să deschidă locuri de muncă, la noi în zona liberă”, a zis Natalia Iepuraș, administrator principal ZEL Ungheni.
 
În cadrul evenimentelor care vor avea loc pe parcursul săptămânii de afaceri vor participa și manageri de companii, care vor prezenta istoriile lor de succes în afaceri. „Vor fi foarte multe paneluri de discuții, vor fi foarte multe B2B-uri, paneluri sectoriale și specifice, care vor identifica exact aceste oportunități investiționale pentru toate sectoarele economiei RM. Noi suntem gata să oferim întreg suportul atât companiilor străine, atât investitorilor străini, dar și în identificarea RM ca și o locație propice pentru investiții”, a precizat Vitalie Zaharia, directorul MIEPO.
 
Potrivit organizatorilor, investitorii străini vor avea posibilitatea să facă cunoștință cu mediul de afaceri din țara noastră, să interacționeze cu autoritățile publice, să facă vizite de studiu în regiunile din RM, pentru a vedea și alte istorii de succes a altor investitori străini, care deja se află în țara noastră.
 
„Am dus niște discuții cu telefonice, urmează ca astăzi și mâine să luăm legătura și să interacționăm cu acei investitori. Îi așteptăm la noi în vizită, ca ulterior - până la finalul acestei săptămâni să vedem care va fi decizia lor”, a concretizat Natalia Iepuraș, administrator principal ZEL Ungheni. 
 
Moldova Business Week 2017 este organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu KAUFLAND, Moldova Agroindbank, precum și al Orange, ODIMM, EBA, GIZ, CEP II, AmCham, Ambasada Italiei la Chișinău. 

P.