UPDATE 20.55. Candu: Raportul Kroll 2 nu există

Sandu: Eu știu că există și este o listă lungă. Conducerea BNM mi-a spus că nu poate să-l facă public pentru că oamenii care sunt acolo o sa transfere banii.

Candu: Din lichidare au fost recuperați peste un miliard de lei. Mai sunt 3,5 mlrd de lei din activele pe care sunt deja dosare. Cei de la Kroll au spus că deja au urmărit 200 - 300 de mln de euro și imediat după publicare se va recurge la recuperare. 

UPDATE 20.50. De ce nu participă la referendum? 

Sandu: Noi credem că e un joc al PSRM. Atunci când a venit societatea civilă cu această inițiativă

Candu: Considerăm că Chișinăul merită un manager mai bun decât actualul primar, dar considerăm că acest exercițiu, acest referendum nu ne aparține nouă, este al socialiștilor și noi nu vrem să participăm la el. De aceea, noi vom boicota și nu vom participa la acest referendum.

UPDATE 20.45. Candu: Riscul este că în 2018 în cazul veți lua această decizie de a rămâne în opoziție riscați să aruncați țara pentru patru ani, dar unde sunt patru pot fi și opt, în brațele Rusiei.

Sandu: Dvs sunteți la fel de toxici ca și socialiștii. Noi am demonstrat că putem mobiliza societatea și o vom mobiliza și în continuare. Dvs guvernați țara bine și oamenii o să vă voteze și nu veți fi nevoiți să cerșiți coaliții de la noi

UPDATE 20.40. Sandu: Noi riscăm să ajungem o țară fără cetățeni. Soluția este simplu: avem nevoie de instituții ale statului care să ne apere. Acum sistemul este condus de monștri. Astăzi monstrul este Vladimir Plahotniuc, mâine poate veni altul. RM este o țară mică, în patru ani de zile noi putem transforma țara și începem de la instituții. Noi am demonstrat la alegerile prezidențiale că putem mobiliza societatea și acest lucru îl vom face și la parlamentare. PAS nu va face cu PD o coaliție nici până la alegeri, nici după. Dvs sunteți un partid de stânga

Candu: PD este un partid de centru. În 25 de ani de când există partidul niciodată nu a făcut coaliție cu un partid de stânga. Întotdeauna a făcut coaliții cu partide de dreapta. Aveți dreptate că avem nevoie de instituții puternice. Închipuiți-vă că în 2018 în Parlament sunt trei partide - PSRM, PAS și PD. De noi o să depindă să nu schimbăm vectorul.

Sandu: Tot ce faceți este antieuropean și antidemocratic. Dvs construiți un sistem autoritar. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii. Dacă o să mergeți în fiecare sat o să vă spună oamenii că PD a dat ordin să se facă campanie pentru Dodon. 

UPDATE 20.33. Candu: Anul 2018 va fi un an și mai ușor din punct de vedere economic. Schemele în întreprinderile de stat noi le-am oprit. Astfel am crescut veniturile la buget cu 30%.

Sandu: Și ce faceți cu acești bani? I-ați cumpărat ministrului Justiției automobil?

Candu: Cu acești bani vom acoperi deficitul, vom veni cu proiecte. În acest an am pornit „Prima Casă”. 

UPDATE 20.30. Candu: Reforma Guvernului este făcută pentru a eficientiza Guvernul, reducerea cheltuielilor și oameni plătiți bine.

Sandu: Ați majorat vârsta de pensionare. Ați promis că o să valorizați pierderea pensiei. Valorizarea ați făcut-o doar pe o categorie de oameni. Ați rpomis că o să faceți recalculul pensiei. În Parlament a intrat cu recalcul, iar din Parlament a ieșit fără recalcul.

Candu: Se va face în acest an. Nu este adevărat.

Sandu: Nu mințiți oamenii la televizor. Dvs nu mergeți la întâlniri cu cetățenii. 

UPDATE 20.25. Candu: Nu mințiți când spuneți că UE a luat decizia de a u finanța. Cunoaștem foarte bine că vreți să aduceți piedici în finanțarea RM. Ieri în Parlamentul European au fost și discursuri de laudă.

Sandu: Nu am cerut organizațiilor internaționale să nu finanțeze RM. Am cerut să oprească guvernarea atunci când nu face reformele.   

UPDATE 20.15. Sandu: Eu cred că această țară are nevoie de politicieni onești. Din 2011 până în 2016 reușiți să adunați 13 milioane de lei și un apartament. Noi avem nevoie de oameni integri. Din cauza oamenilor ca dvs această țară este în mocirlă. Noi avem nevoie de un sistem electoral care să asigure accesul oamenilor integri.

Candu: Stimată doamnă, atunci când veniți cu acuzații trebuie să aveți și probe. Dacă eu am venit în politică cu o afacere iar oamenii care i-am recutat în 2010 au reușit să asigure un profit înseamnă că eu am fost capabil, înseamnă că eu sunt bravo. 

UPDATE 20.10 Maia Sandu: Știți care e deosebirea dintre noi doi? Eu de cîând am venit în politică averea mea s-a redus de trei ori. Dvs ați venit cu doi ani mai devreme și averea dvs a crescut de șase ori. Cum se face asta?

Andrian Candu: Eu am venit în politică deja cu o avere. Contează cum faci această avere și câte impozite achiți la stat. Dvs câte impozite ați achitat.

Sandu: Vreți să ne spuneți ce afacere este?

Candu: De management.

 

UPDATE 20.00. Maia Sandu: Mă bucur să vin la televiziunea națională unde nu am fost demult. Era cât pe ce să întârzii la emisiune. Nu era necesar să blocați traficul. AȘ fi vrut în studio să vină Plahotniuc, nu Candu. Nu știu pe cine reprezintă Candu pe nașul său sau Parlamentul?

Andrian Candu: Nu știu dacă știți, dar și eu și premierul nu blocăm traficul atunci când circulăm. Cât privește nașul sau finul haideți să discutăm pe subiect.