„Știți care e deosebirea dintre noi doi? Eu de când am venit în politică averea mea, veniturile mele s-au redus de trei ori. Dvs ați venit din 2010 și averea dvs a crescut de șase ori. Cum se face asta? Pentru dvs se pare că politica este o afacere destul de profitabilă. Cum ați reușit această performanță?”, a întrebat Sandu.

„Eu am venit în politică deja cu o avere considerabilă pentru că am muncit în companii internaționale. Contează cum faci această avere și câte impozite achiți la stat. Eu din impozitele pe care le plătesc întrețin în fiecare lună mai mult de 30 de pensionari. Dvs câte impozite ați plătit la stat? Afacerea în care eu sunt implicat ca și acționar nu are nimic cu politicul. E o afacere de management. În anul 2010 am creat o echipă de manageri, am găsit oameni din foarte multe companii, i-am recrutat eu și am creat o echipă care prestează servicii de management și consultanță”, a răspuns președintele Parlamentului.

Șefa de la PAS a dat de înțeles însă că în afacerea sa, Candu ar avea totuși anumite conflicte de interese

„Eu m-am documentat că inițial aveați 5% apoi le-ați vândut, dacă nu greșesc în 2014, după care în anul următor ați cumpărat 10% din acțiuni și tot în același an ați cumpărat acțiuni cu 400 de mii de lei. După care, în același an, ați obținut dividende de 2 milioane și 600 de mii. Ce business este acesta în care astăzi investești 400 de mii de lei și tot azi obții dividende de 2 milioane? Eu cred că această țară are nevoie de politicieni onești. Cazul dvs demonstrează foarte clar situația. Din 2011 până în 2016 reușiți să adunați 13 milioane de lei și un apartament de 240 de metri pătrați. Compania dvs deține Hotelul Național, deține Prime, a avut acțiuni la Banca de Economii și Victoriabank și îmi spuneți că nu au fost conflicte de interese? Din cauza oamenilor ca dvs această țară este în mocirlă. Noi avem nevoie de un sistem electoral care să asigure accesul oamenilor integri”, a mai punctat Maia Sandu.

„Într-un business dividendele se acumulează în timp. Faptul că am ieșit dintr-o companie și că am revenit în ea nu schimbă profitul acestei companii. Stimată doamnă, atunci când acuzați de furt trebuie să aveți și probe. Dacă eu am venit în politică cu o afacere, iar oamenii care i-am recrutat în 2010 au reușit să administreze bine afacerea înseamnă că eu am fost capabil să creez o echipă de profesioniști, dacă ei au reușit să genereze acele venituri care nu au nicio legătură cu statul înseamnă că sunt bravo”, a mai replicat Andrian Candu.