PAS Youth declară că lansează această campanie „în contextul în care guvernul nu oferă soluții”.

„Problema locurilor de muncă nu există pe agenda guvernului, tinerii nu există pentru guvern, nici măcar declarativ. Majoritatea tinerilor se gândesc să plece. Potrivit unui studiu realizat de BNS, în R. Moldova 52.000 e tineri nu au un loc de muncă. O altă statistică arată că după absolvire probabilitatea să te angajezi în primul an e de 30%. Ultimul sondaj IDIS arată că fiecare al patrulea tânăr din R.Moldova, în următoarele luni, are de gând să plece din țară. Din 2012 până acum nu s-a propus nicio inițiativă pentru a reține tinerii acasă. Pentru Guvern, tinerii din Moldova nu există. Noi venim cu o campanie de două luni și ne propunem să venim cu soluții concrete după consultări cu tinerii și ulterior să punem presiune pe Guvern”, spune președintele PAS Youth, Dan Perciun.

Secretarul general PAS Youth, Artur Mija, a anunțat că inițiativa este structurată în trei etape, iar la final tinerii vor să identifice cinci soluții aplicabile.

„De obicei, se organizează o masă rotundă, se consultau 3 experți și 2 antreprenori și atât. Noi am decis să implicăm 5.000 de tineri în campanie. Prima etapă va fi chestionarea a 1.500 de tineri care trec prin criza locurilor de muncă. În a doua etapă vom elabora soluțiile, iar apoi aceste soluții vor fi depuse la guvern, cu susținerea a 2.000 de tineri”, a spus Mija.

Mai jos vizionați un video cu care PAS Youth lansează campania.