„Nu oricare jurnalist vine și se plimbă gratuit în Republica Moldova. Se fac anumite demersuri, analize, pentru a vedea dacă acea publicație este cunoscută, are rating, este bine cotat. Noi am făcut și niște calcule și am ajuns la concluzia că fiecare dolar investit în asemenea activități ne aduce înapoi până la 400 de dolari. Ca să plasezi un articol într-un jurnal important din Europa costurile se ridică până la 10 mii de euro. Dacă tu inviți un jurnalist aici, îi oferi o experiență frumoasă, te-ai împrietenit cu el, la întoarcere el va scrie gratuit. Deci te costă mult mai ieftin așa și e mult mai constructiv pentru că tu îl fidelizezi și construiești o relație umană cu el”, a declarat Diana Lazăr în cadrul emisiunii „DigitalMUST” de la AGORA.

Vice directorul Proiectului de competitivitate din Moldova a mai punctat în context că în astfel de experiențe contează sinceritatea și autenticitatea.

„Totul se întâmplă mult mai autentic. Ceea ce caută jurnaliștii este să nu vadă fake-uri. Să vadă lucrurile așa cum sunt și ei se inspiră din asta. Acesta este modelul pe care îl aplicăm”, a conchis Diana Lazăr. 

Anul acesta 20 de jurnaliști străini au venit în Republica Moldova pentru a relata despre Ziua Națională a  Vinului 2017 și a promova potențialul turistic al țării noastre. Călătoria reprezentanților mass-media din Italia, Polonia, Franța pentru a descoperi Moldova are loc în perioada 5-8 octombrie. Este al doilea tur de presă din ultimele trei luni organizat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).