Cristina Frolov, director Castel MIMI

„Mulți consideră până în prezent că mie mi-a venit ușor pe motiv că este o afacere de familie. Categoric nu. Trebuie să știți că a lucra cu membrii familiei e mult mai dificil pentru că responsabilitatea este foarte mare pe motiv ca lucrezi pentru tine și viitorul tău. Membrii familiei mai dur „te cheamă la covor” atunci când o dai în bară. Nu este un job cu un orar fix, iar zilele de odihnă sunt atunci când ai o fereastră liberă în agendă. 24 din 24 sunt în stare de alertă să nu se întâmple ceva. Îmi vine greu să mă deconectez de la munca de zi cu zi chiar și atunci când sunt în sânul familiei. Tot despre vin discutăm sau îl savurăm (zâmbește).”

cristina Frolov

 

Lilia Dulgher, CEO la „Gitana Winery”

lilia dulgher
„Eu nu visez să am vinuri premiate sau să cresc producția. Calitatea vinurilor noastre este confirmată de public, de cei care ne caută, ne vor produsele, așteaptă cu nerăbdare să scoatem pe piață vinul următor. Nici să ajung la 10 milioane de sticle, pentru că am pierde controlul asupra calității și tehnologia tradițională pe care noi o aplicăm. Apoi, calitatea vinului nostru este dată exact de specificul local, de terroir-ul cu care ne-am binecuvântat Dumnezeu în zona aceasta aflată pe colinele Moldovei, la adăpostului luncii Prutului și sub suflarea Mării Negre. În schimb mi-aș dori tare mult să fac rost de finanțarea necesară pentru a restaura crama. Să ai o cramă atât de mare și de plină de tradiție cum este a noastră este un mare avantaj. Reversul medaliei este însă nevoia constantă de investiții în modernizare și refacere. Mi-aș dori ca în câțiva să finalizăm modernizarea și să pot avea invitați la mine în cramă, oameni dragi și prieteni care să se bucure alături de noi de vinurile Gitana”, spune Lilia într-un interviu.

Ala Agrici, Manager Marketing „Agrici.wine”

„Ne-am propus să ne facem un loc al nostru pe piața locală și anume prin propunerea pe piața a unui vin nou, modern cu o calitate corespunzătoare chiar mai mare decât prețul cerut. La fel, ne propunem să fim prezenți pe piața suedeză, unde nu este ușor să ajungi, deoarece acolo este monopol de stat în partea de distribuție”, declară Ala.

Ludmila Gogu, Manging director la „Chateau Vartely”

„Trebuie să investească în cunoștințe, studii și experiență. Cu cât omul este mai mult cultivat, cu atât mai mult sunt minimizate riscurile. Trebuie să riști, să ai curajul să deschizi uși și să ai spiritul de activitate. Atât timp cât ești indiferent și nu te interesează nimic, acel ceva nu va veni singur la tine. Mediul de afacere și politica nu cruță. Ori poți, ori nu poți, indiferent de ești femeie sau bărbat. Trebuie să ai capacități ca să reușești și să te dedici în totalitate”, a menționat Ludmila Gogu într-un interviu.

Ludmila Gogu

Larisa Cervin, proprietară a Vinăriei „Kara Gani”, Vulcănești

Larisa Cherven

Ruxanda Lipcan, Sales & marketing manager la „Fautor”

 

„Valul lui Traian este cea mai extinsă zonă din cele 3 zone vitivinicole din Republica Moldova. Denumirea sa provine de la o fortificație, un monument istoric din perioada antică târzie. Această fortificație trece chiar prin podgoriile noastre. Aici în satul Romanovca, unde ne aflăm noi și suntem unicii din Moldova cu această fortificație pe podgorie”, a spus Ruxanda Lipcan cu ocazia lansării vinurilor 310 Altitudine.

 

ruxanda Lipcan

 

Doina Borș, Sales manager la 6n wines „Doina-Vin”

 

doina vin bors

 

Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la EA@interakt.md.