Tinerii care sunt adepții principiului „Do Something”, aspiră, la propriu, să lanseze o afacere profitabilă și doresc să aibă parte de networking valoros cu actori relevanți din industrie, sunt invitați să călătorească prin mini-agenda acestei inițiative menite să consolideze antreprenoriatul tehnologic în Moldova.

 

Cele mai importante destinații din agendă:

Ziua 1: ICT4Gov - deschiderea oficială Chișinău Startup Week 2017. Vom discuta despre programul „Startup Moldova”, crearea parcurilor IT, legislația E-commerce, inaugurarea Fondului de Investiții al Startupurilor și lansarea comunității de investitori „Moldovan Angel”.

Ziua 2: TechEconomy - o serie de evenimente în cadrul cărora reprezentanți ai Guvernului, manageri ai corporațiilor și parteneri de dezvoltare vor discuta despre oportunitatea valorificării noilor tehnologii în domeniul sănătății, energeticii, agriculturii, finanțelor, educației și modei.

Ziua 3: Seed Forum - ziua dedicată în întregime Forumului Investițiilor, menit să creeze punți de legătură între investitori și companii de finanțare la nivel local și regional.

Ziua 4: Startup Battlefield - Moldova va prezenta investitorilor și partenerilor locali și străini topul celor mai novatoare 20 de startupuri locale în cadrul unei expoziții (Demo Day) și a unui târg (Booth Fair) de clasă mondială.

Ziua 5: Tech Open Doors - o serie de huburi și companii IT din Chișinău vor organiza o zi a ușilor deschise, desfășurând activități și evenimente cu caracter educațional.

 

Chișinău Startup Week, desfășurat sub egida Techstars, va culmina cu competiția locală a ideilor de startup transformate în prototipuri de afaceri în doar 54 de ore - Startup Weekend Moldova, ediția a IX-a.

 

Câteva dintre oportunitățile care pot fi explorate la Chișinău Startup Week:

  • Conturarea unei imagini de ansamblu a ecosistemului antreprenorial din Moldova;
  • Cunoașterea aspectelor importante ce țin de legislația cu privire la dezvoltarea afacerilor IT;
  • Aflarea mai multor detalii despre oportunități de finanțare și cum pot fi accesezi;
  • Tinerii vor cunoaște o seamă de oameni care îi vor inspira, literalmente, să-și pună pe roate afacerea;
  • Toți participanții vor avea posibilitatea să aplice lecțiile învățate pentru a-și dezvolta în continuare produsele și a-și scala (viitoarea) compania;
  • Tinerii vor putea discuta cu investitori locali și internaționali;

Cele mai suculente detalii despre speakeri și cele peste 30 de evenimente care încă se încing, urmează a fi comunicate curând. Până atunci, urmărește pagina de facebook Chisinau Startup Week.

Pagina evenimentului poate fi accesată aici.

Nu lăsa pe mâine, ceea ce poți faci azi. Înregistrează-te acum: https://chisinau.startupweek.co/

 

Chișinău Startup Week este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu iHUB Chisinau. Parteneri media: Agora, Diez, Locals, Moldova9, Unimedia.