„Rog organele abilitate să se clarifice cu Kaufland, situația care s-a întâmplat ieri. Toată lumea se plânge că în Moldova prețurile sunt mari, iar când vine o rețea precum Kaufland cineva aduce prejudecăți”, a spus Ghimpu, sugerând că socialiștii ar boicota deschiderea rețelei de magazine. 

Socialiștii s-au simțit vizați și au cerut dreptul la replică, întrucât un consilier municipal socialist a încercat să împidice prezentarea proiectului de amplasare a magazinelor.

„Persoanele care vorbesc noaptea cu Burebista și ziua cu alții nu trebuie să se dea cu părerea în Parlament. Propun să cântați cântecul liberalilor „Davai brat do konța”, a sugerat deputatul Corneliu Furculiță.

La rândul său, Ghimpu a recomandat socialiștilor să nu „umble cu torba lui Lenin” entru vor ajunge „toți la Bernardazzi” (Penitenciarul nr. 13). „Republica Moldova are o economie de piață și nimeni nu este în drept să încurce investitorii străini. Cu cât mai multe magazine vom avea, cu atât mai mici vor fi prețurile la produse. Acum avem un monopol și toți fac cumpărături la Iași. Guvernarea trebuie să fie cointeresat de investitori”, a mai precizat Ghimpu la declarații în sala de presă.

sursa foto: Constantin Grigoriță