După discursul președintelui Parlamentului, a urmat intervenția președintelui PCRM, Vladimir Voronin, care l-a luat peste picior pe Candu, acuzându-l de analfabetism juridic.

„Trebuie să analizați. Constituția nu e ceea ce noi vrem să băgăm în ea, Constituția e actul conform căruia trăiește țara. Noțiunea are caracter nejuridic și social-politic. Asta e calea de dezvoltare a țării, dar nu ține de legislația țării.

Trimiterea la Curtea Constituțională (CC) e un „pozor” (trad. - rușine) din partea Dvs., ca președinte al Parlamentului. Dvs. nu știți ce decizii ia CC și cine sunt membrii ei? Și Dvs. ne citiți reguli despre CC? Toate deciziile lor trebuie să fie anulate și pe ei de atras la răspundere penală. Iată ce decizie trebuie să fie”, a declarat Voronin.

La rândul său, Candu consideră că Legea Supremă poate prevedea și chestiuni socio-politice. „Sunt și alte exemple din alte țări. [...] Uniunea Europeană se bazează pe fundamente adevărate, care atrag sute de milioane de oameni sub ea. E cel mai bun model de dezvoltare, de justiție, de mediu de afaceri și cele mai bune standarde de viață din întreaga lume. De ce să nu tindem spre asta? De ce să nu existe pentru generații o viziune clară? De ce să nu existe fundament clar și în Constituția RM?”, a răspuns președintele Parlamentului.

„Sunt totalmente de acord cu dumneavoastră”, a intervenit liderul PCRM. „Nu sunt împotriva modernizării RM. Au trecut doi ani și nu ați realizat niciun alineat din Acordul de Asociere. V-ați grăbit cu 20 de ani, Moldova nu este gata. [...] Se numește analfabetism juridic și mai mult nimic. Dar „priciom zdesi Constituția?” (trad. - ce are aici Constituția?), a spus comunistul.

„Integrarea în spațiul european trebuie să fie vectorul de bază de dezvoltare a R. Moldova”, a adăugat Candu.

Discuțiile au continuat cu intervențiile deputaților din fracțiunea PSRM, care se declară împotriva introducerii în Constituție a vectorului de dezvoltare european și cer ca această inițiativă să fie supusă referendumului.