Colecția „Fetishism” a fost lansată în Cluj și presupune transpunerea în vestimentații a elementelor cu inspirație multiculturală. Acest tip de modă multiculturală scoate în evidență fascinația noastră pentru alte culturi și dorința noastră de a îmbrățișa stiluri din alte regiuni.

„Inspirația pentru acest proiect a pornit de la un exercițiu de imaginație, de genul întoarcerii în timp până la începutul secolului XX, pentru a-l cunoaște pe Albert Khan, un bancher francez bogat, dar și fotograf ce a călătorit prin lume realizând fotografii documentare despre diferite grupuri etnice”, a recunoscut Nadejda.

Cromatica și volumetria colecției a inspirat-o estetica și arta lui Christo Vladimirov Javacheff și Jeanne-Claude.

În special, pentru această ținută, a folosit tehnicile de croi a lui Julian Roberts. „Am folosit imprimeuri care sunt o interpretare proprie a culturilor din diferite zone geografice și colaj cu gliter pe faș. Accesorii sunt un hibrid dintre urechile supradimensionate(o interpretare a maștelor tribale) și Nath indian”, a spus tânăra designer pentru Agora.

„Din adolescență am observat că am o pasiune pentru orice formă de artă. Pictam foarte mult și mă implicam mereu în proiecte artistice. La un moment dat, îmi aduc aminte că am participat la Olimpiada Natională de Arte Plastice din Chișinău, neavând pregătirea celor din licee cu profil artistic. Evident abia după ce am ajuns acolo, mi-am dat seama că de fapt nu am șanse, însă spre suprinderea mea, am fost clasată pe locul II. Probabil, de acolo a început totul. Eram sigură că îmi voi alege un domeniu artistic. Pasiunea pentru haine  am preluat-o de la o prietena ce făcea haine pe comandă. Când am ajuns să îmi aleg specialitatea la colegiu, am fost atrasă de termenul Design Vestimentar, evident că nu știam ce presupune. Știam un singur lucru: că are legătură cu hainele și credeam că doar o să cos. Mă fascina ideea că pot să cos ce îmi doresc. Când am descoperit cu adevărat ce presupune acest termen de Design Vestimentar m-am îndrăgostit, am început să visez și să îmi fac planuri fiind sigură că asta vreau. De atunci asta fac și pot zice că nu regret nici o clipă pentru alegerea făcută”, a precizat Nadejda.

„Cea mai mare provocare au fost materialele și accesoriile. Cred că dacă un designer reușește 70% să se apropie cât mai aproape de adevăr cu materialele și accesoriile ce și le-a imaginează și nu e nevoit să renunțe la anumite detalii sau să găsească alte formule ce ar putea înlocui elementele ce și le dorește, eu cred ca este cel mai tare. Fiind la început de drum și bugetul contează”, a subliniat designerul.

„E frustrant să îți imaginezi ceva și să nu o faci doar pentru că nu există specialiști care să te ajute în realizarea acelui accesoriu sau nu dispui de un buget atât de mare”

Totodată, tânăra a recunoscut că are multe visuri, dar nu are un plan bine definit, deocamdată. „Mereu viața mi-a oferit surprize și am învățat să fiu flexibilă. Un lucru știu sigur, mi-ar plăcea să ramân îlumea modei, să am un cuvânt de zis în acest domeniu. Urmează să îmi creez un brand sau poate să fiu designer la o casă de modă având un avantaj mai mare că pot să mă ocup doar de creație. Și cel mai mare vis al meu este să am ocazia să fac un intership la Prada”, a conchis Nadejda pentru Agora.