„Reforma Guvernului este o intenție populistă. Din culise pot să vă spun că este decizia arbitrară a unor persoane pentru a da bine. E un exercițiu de a scoate din sistem oamenii incomozi și de a spune că noi reducem. Lucrurile s-au întâmplat extrem de arbitrar, fără studiu, fără transparență. Nu faci o reformă de așa amploare cu un an înainte de alegeri”, a declarat Sturza.

Fostul premier a mai menționat că într-un stat democratic trebuie să fie o separare foarte clară între ceea ce face zilnic Guvernul și activitatea partidelor, ceea ce în prezent nu este valabil și pentru Republica Moldova. 

„Aceste „nariaduri” (n.r. - găteli) de marți la partid sunt un abuz. Răspund de actul guvernării nu cei care beau cafea la partid, ci Guvernul. Indicațiile de pe prompter mi se par eronate. Bieții miniștri, șefi de Direcții, care ies la televizor, umblă la conferințe și își iau toate responsabilitatea pe capul lor. Trebuie delimitat foarte clar actul guvernării de interesele de partid. Guvernul este un organ colectiv și deciziile au caracter de responsabilitate colectivă”, a mai subliniat Sturza.