Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarant că, timp de 45 de zile, grupul de lucru va elabora proiectul de lege, după care va fi înregistrat la Parlament și supus votării.

„În sfârşit a fost aprobat acest proiect de hotărâre. E o etapă importantă privind apropierea de Uniunea Europeană. Singurul model prin care Republica Moldova poate să se dezvolte într-un ritm accelerat e modelul Uniunii Europene. Urmează în 45 de zile ca acest grup să elaboreze cu specialiștii în dreptul constituţional și politică externă şi apoi să fie iniţiat în Parlament, că ulterior să votăm acest proiect de lege, inclusiv și foștii colegi din coaliţie. Contam foarte mult pe votul acestora când va fi necesar să aprobăm acest proiect de lege”, a declarat Andrian Candu.

Grupul de lucru va fi format din deputați și experți în drept constitutional, precum și reprezentanți ai Ministerului de Externe. Proiectul de hotărâre privind formarea grupului de lucru a fost înregistrat în Parlament de către un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PDM, în frunte cu șeful Legislativului, Andrian Candu, iar inițiativa a fost lansată, în septembrie, de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.