În paralel, pe măsură ce ancheta avanseză, oamenii legii descoperă un plan foarte bine pus la punct. Putea fi chiar mai rău decât a fost. Atacatorul a încercat să îşi cumpere lumini puternice, ca să vadă mai bine unde trage, dar nu a mai găsit la magazin. În plus, planul iniţial era să supravieţuiască atacului, ca să poată ucide din nou, scrie Digi24.ro.

Stephen Paddock a luat cu el în camera de hotel 23 de arme dintre cele 47 pe care le deţinea. Iar în maşina sa s-au găsit mai multe tipuri de explozibil. Printre acestea, 22 de kilograme de Tannerite, un compus foarte puternic, care poate fi detonat de la distanţă. Acesta poate fi cumpărat legal şi este chiar folosit de către americani ca să se distreze. Dacă ar fi explodat, maşina ar fi rănit oameni de pe o suprafaţă cât un teren de fotbal.

„Explozibilii binari ar fi putut fi detonaţi cu gloanţe de la acele arme, de la etajul 32. Ca să creeze haos în mulţime şi apoi, ca rezultat al exploziei, să rănească oamenii cu şrapnel provenit din explozie”, a explicat Sam Rabadi, specialist în arme și muniții.

Tot în maşina atacatorului au fost găsite şi 1.600 de gloanţe. Dacă nu ar fi fost prins, se presupune că Paddok ar fi continuat masacrul.

El a lăsat totuși un bilet de adio, al cărui conţinut nu a fost încă dezvăluit.

Americanul de 64 de ani a rezervat camere la mai multe hoteluri în zone în care se desfăşurau concerte în lunile august şi septembrie. Dar a ales Las Vegasul ca să dea atacul. 58 de oameni au murit duminică seara la Las Vegas. Aproape 500 sunt încă răniţi, unii dintre ei în stare gravă.

„Din nefericire, e posibil ca unii oameni să nu îşi revină niciodată. Iar alţii... nu ştiu... să îi lăsăm un an”, a declarat Keith Blum, neurochirurg.

Tina Frost, în vârstă de 27 de ani, era la concert cu un grup de prieteni în seara atacului. Ea a fost împuşcată în zona ochilor şi are încă fragmente de glonţ în cap.