„Am prezentat investitorilor străini și in RM potențialul competitiv, un șir de istorii de succes ale unor investitori, am arătat că avem economie deschisă în vest și în est. Suntem în proces de negociere a unui acord de liber schimb cu China și Egipt. În premieră am anunțat un nou program pentru locuri de muncă. Subvenționare de 40.000 de lei pentru fiecare loc creat investitorului care va reuși să deschidă cel puțin 100 de locuri de muncă plătite cu cel puțin 75% din salariul mediu pe economie”, a spus viceministrul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu. 

Potrivit directorului MIEPO, Vitalie Zaharia, două companii deja și-a expus intenția de a investi în R. Moldova.

„O companie vrea să investească peste un milion de euro în sectorul agroalimentar. E vorba despre creșterea grâului și porumbului, dar și alte produse BIO, care ulterior vor fi exportate în UE. O altă companie vrea să investească peste jumătate de milion de euro pentru prelucrarea fierului și oțelului. Un grup de companii foarte mare din Torino vrea să identifice o locație din cadrul unei zone economice libere pentru a amplasa această producere. Sunt și alte companii care au încheiat contract în domeniul textilelor pentru a face exporturi în Italia. O companie din Danemarca vrea s deschidă o companie de recipiente de sticlă în una dintre zonele economice libere, iar o companie din Turcia intenționează să inițieze producerea mobilei de birou, iar o companie italiană care produce LED-uri vrea să-și transfere producția din China în Moldova”, a sus Zaharia. 

Moldova Business Week a fost unul dintre celemai improtante evenimente de afaceri ale anului curent și a avut loc între 3 și 6 octombrie.