„În primul rând este vorba de Feteasca Albă 2016, care este recent îmbuteliată, vin cu IGP, de asemenea Feteasca Neagră și Rose 2016, fabricat din Cabernet Sauvinion 2016”, a menționat Elena Davidescu, director marketing Vinăria din Vale.

Degustările au fost ghidate de wine bloggerul Andrei Cibotaru.

„Apreiez foarte mult compania Vinăria din Vale în primul rând pentru onestitatea și modul corect de a face vinurile, raportul corect preț- calitate. Sunt vinuri bune la un preț corect, nu este exagerat”, a subliniat Andrei Cibotaru, wine blogger, autorul finewine.md

Autorul blogului finewine.md a mai menționat că apreciază compania Vinăria din Vale și pentru accetul tot mai mare pe care îl pune pe soiurile autohtone.

„Feteasca alba de la Vinăria din Vale din 2013 de când îl produce este una din cele mai bune de pe piață. Chiar astăzi am degustat în premieră Feteasca Neagră 2016. Un vin bun, un vin cu potențial, un vin care poate reprezenta vinificația noastră moldovenească”, a mai menționat Andrei Cibotaru. 

De Ziua Națională a Vinului, Vinăria din Vale nu a pierdut ocazia să-și exprime încă o dată dragostea față de muzică, cea care creează o armonie perfectă cu un vin de calitate.

„Suntem un mare susținător al muzicii clasice și tot ceea ce produce National Youth Orchestra, împreună cu mult aclamatul dirijor Adriano Marian. Proiectul La la Paly a avut loc în podgoriile noastre, care se află în stepa Buceagului. Putem spune că oamenii pentru prima data au ascultat muzică clasică”, a povestit Elena Davidescu, director marketing Vinăria din Vale

Aceste surprize au făcut ca stand-ul companiei Vinăria din Vale să fie vizitat de sute de persoane atât din țară, cât și de peste hotare. „Vizitatori din Japonia, potențiali parteneri, dar și parteneri cu care deja lucrăm”, a adăugat Davidescu. 

„Am descoperit Vinăria din Vale pentru prima data la Londra. A fost o oportunitate fantastică pentru că nu am știut că această țară mică ar putea  produce vin și nu știam că afacerea vinicolă va fi unul dintre cele mai profitabile tipuri de business în Moldova. De aceea descopăr și invăț cât mai multe despre această țară, descopăr oameni frumoși, și în final uite-mă aici în Moldova de ziua vinului. Fantastică oportunitate! Aceasta este o Fetească alba, dare eu prefer Feteasca neagră, care este versiunea ei roșie. Eu sunt francez, îmi place vinul roșu. Are foarte multă aroma și e ușor de băut, de asta îmi place Feteasca neagră”, a mărturisit un vizitator din Franța

Chiar dacă suntem în perioada în care lucrul într-o companie vinicolă e în toi, Vinăria din Vale are deja planuri de viitor.  

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.