Apelul la Serviciul 901a fost recepționat la ora 9.52 min. Din prima informație se cunoștea că două odăi au fost cuprinse de flăcări, iar incendiul risca să se răspândească cu repeziciune.

La fața locului au intervenit două autospeciale. Ajunși pompierii au stabilit că mama și copilul au reușit să iasă din apartamentul cuprins de foc, fără de a fi afectați de produsele arderii. Salvatorii au lichidat incendiul în mai puțin de 20 de minute fără ca acesta să obțină răspândire la alte apartamente.

Toate circumstanțele arderii urmează să fie stabilite. Specialiștii au propus prima versiune în acest caz, considerând că incendiul s-ar fi putut produce din cauza unui încălzitor electric conectat la energia electrică, lăsat fără supraveghere.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în special la exploatarea aparatelor electrice de încălzit. În caz de incendii persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 901.