The Motans: „Am compus piese și din ură”

„Modest. Acesta este cuvântul! Modest! Poate și sincer! Dar modestia este ceea ce caracterizează cântăreții de peste Prut. Cântăreți care au venit parcă de nicăieri și ne-au alintat și pus pe gânduri cu versuri ticsite de metafore și cuvinte atent alese astfel încât să atingă acea coardă sensibilă. Denis Roabeș, solistul The Motans (cu accent pe „a”, nu pe „o”, da?), nu face excepție de la aceste reguli. E la locul lui, cum s-ar zice. Și din locul lui de-acolo scoate hit după hit. Cine nu a tresărit când a auzit versurile unei piese The Motans? ”. Așa începe unul din interviurile oferite de Denis pentru jurnaliștii din România, luat la întrebări despre colaborarea cu Inna pentru piesa „Nota de plată”, dar și despre cariera sa.

Înainte de hiturile tale deja cunoscute, cum te-ai apropiat de muzică când erai la Chișinău?

„A fost un drum lung, dar cu pași încrezuți, dacă pot să zic așa. Sunt convins că dacă nu ajungeam în România nu mă mai ocupam de muzică așa serios. O făceam doar din pură satisfacție și plăcere și ca un hobby. Poate mai lansam ceva de două - trei ori pe an, când puteam să înregistrez simplu la chitară sau în studio. Cam la nivelul ăsta era totul până să ajung în România.”

Dacă ai fi rămas în Republica Moldova te vedeam acum psiholog, filosof sau agent de vânzări? 

„Nu aș fi rămas în Republica Moldova. Aș fi plecat oricum toamna trecută din țară. Aveam o stare, am simțit nevoia să schimb ceva în viața mea. Dar, uite că lucrurile s-au schimbat spre foarte bine. Cumva, aveam în vizor o țară din Europa, dar nu România.”

Rusia nu te-a tentat? 

„Nu! În Rusia deja am fost, am văzut, am gustat.”

Bănuiesc că e o industrie mai mare decât în România. 

„Da, mi-a plăcut foarte mult. Mi-au plăcut oamenii, țara în sine. Dar sunt un om care iubește să cunoască ceva nou. Voiam să mă mut, cu tot cu traiul, în Spania sau în Anglia.”

Vorbind de piesele tale, cânți în metafore, de bine sau de rău. De unde vine inspirația asta? 

„De oriunde. Din suflet, din afară, din oameni, dintr-un cuvânt. Din orice. Dintr-o emoție. Am compus piese și din ură. Fierbeam în mine. Am zis că în loc să transform energia asta în ceva rău mai bine o ambalez în ceva interesant. Așa a apărut, de exemplu piesa „Ctrl Alt Delete”.

Vedeți interviul în întregime pe unsitedemuzica.ro.

Credem în presă liberă și vrem să rămânem așa cum ne cunoști - liberi și întotdeauna de partea adevărului. Ne poți ajuta prin donații aici:

Sinteza zilei

Vreau cele mai importante știri ale zilei pe email:

Privesc.eu