Întrebați care sunt proiectele de legi prioritare în contextul Acordului de Asociere, Pavel Filip a spus că „este complicat să prioritizăm, toate sunt importante pentru noi”.

„O evaluare am făcut pentru primul semestru și rata de îndeplinire a fost de 67%, acum cu certitudine este mult mai mare. O altă evaluare se va face la sfârșitul acestui an”, a spus prim-ministrul.

„Bănuim că deja rata de progres este mult mai mare de 67%. Am mai aprobat și alte legi care făceau parte din calendarul primei părți a anului, dar blocate de președintele Igor Dodon. Din legile pe care le considerăm ca prioritate, există o serie de legi. Sunt cele 100 de acțiuni prevăzute pentru anul 2017, dintre care jumătate sunt realizate - Legea orivind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, Strategia națională de luptă anticorupție, Legea mass-mediei, Codul audiovizualului, proiectul legii împotriva propagandei și dezinformării. La sfârșitul lunii noiembrie vom trage linia”, a spus Andrian Candu.

La capitolul restanțe, premierul Filip a menționat 11 proiecte de lege.

Președintele Parlamentului a menționat că vor fi organizate aproape în fiecare săptămână, până la sfârșitul anului, audieri parlamentare și control parlamentar pe implementarea legislației.

În același timp, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 6 octombrie, deputatul Vladimir Voronin a acuzat guvernarea că nu a implementat niciun alineat din Acordul de Asociere. „Au trecut doi ani și nu ați realizat niciun alineat din Acordul de Asociere”, a spus atunci liderul PCRM.