„Închiderea școlilor a fost un proces demarat de cei care au administrat educația anii precedenți. Oamenii mi-au scris mie personal și colegilor spunând ce se întâmplă după închiderea școlilor din localități. Orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană și să pornească de la necesitățile oamenilor. Modul în care s-a desfășurat reforma în educație a avut multe calcule greșite și consecințe dramatice pentru zeci de comunități”, a declarat Plahotniuc de la tribună.

El a spus că de pe urma reformei „au avut de suferit și copii, părinții lor și mulți profesori, care au rămas și fără lucru”.

„Mulți oameni de la sate, care au suferit de erorile reformei, trăiesc acum momente dramatice și noi ca guvernare trebuie să ne implicăm. Vrem să identificăm soluții de alternativă, de confort social. Decizia politică de astăzi e demersul de a stopa orice închidere de școală. Am decis să  instituim un moratoriu pe închiderea școlilor din țară. Nicio școală nu trebie închisă până nu vom analiza fiecare caz în parte. Nu spunem că reforma nu era necesară, dar avem semne mari de întrebare la modul cum a fost realizată”, a punctat liderul PD.

Amintim că săptămâna trecută democrații au criticat și Codul Educației, spunând că acesta are mai multe lacune. 

Ca reacție la declarațiile lui Plahotniuc, Partidul Acțiune și Solidaritate a scris pe pagina sa de Facebook că „omul care manipulează și dezinformează fără încetare nu are dreptul moral de a vorbi despre educație”.

Vezi aici textul integral

sursa foto: privesc.eu.