„Întâlnirea a avut loc în contextul scrisorii emise către aceste instituții de a evalua cadrul legislativ cu privire la finanțarea partidelor politice. Delegațiia este interesată dacă legislația în vigoare de finanțare a partidelor asigură echitate tuturor partidelor”, a spus Deliu. 

Potivit liberal-democratului, finanțarea partidelor nu corespunde realității.

„Am adus în discuție proiectul legii din 2015 în care era vorba ca donațiile benevole din partea persoanelor fizice nu trebuie să depășească 20 de salarii medii, iar în cazul celor juridice - 40 de salarii medii. Ne amintim că cineva a adăugat în acea noapte un zero și acum e posibil de donat 200 și 400 de salarii medii, asta e aproape un milion de lei”, a mai adăugat deputatul.

„Credem că trebuie să fie permis cetățenilor de peste hotare să doneze partidelor mijloace financiare”, a afirmat Deliu, referindu-se la interdicția legii adoptată acum doi ani de a dona partidelor bani de peste hotare. 

Amintim că acum doi ani, în 2015, Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de lege pentru finanțarea partidelor politice. Una dintre principalele prevederi statua că formațiunile nu vor mai putea fi finanţate din bani proveniţi de peste hotare, iar în campaniile electorale concurenţii nu-și vor putea face publicitate, utilizând imaginile unor autorităţi sau persoane oficiale străine.