„Mie îmi pare rău că Dorin Chirtoacă s-a înconjurat de oameni profitori și oportuniști. Același Gamrețchi, el e Stoicov nu Gamrețchi. El a fost căutat în Italia pentru anumite fapte. Și-a schimbat numele ca să nu mai fie persecutat, și-a luat numele mamei. El a fost șeful garajului la Parlament și de atunci îi spuneam lui Ghimpu: Ce face omul ăsta cu benzina Parlamentului, că am niște informații? Apoi aflu că e numit șef pe transporturi la Primărie. Știți cum te simți, când îi spui liderului de partid că ești înconjurat de corupți”, a declarat Guțu.

Amintim că Igor Gamreţchi a fost condamnat recent de Curtea de Apel la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind învinuit de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat şi primarul Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la Dorin Chirtoacă, fosta liberală Ana Guțu a menționat că acesta ar putea câștiga în alegerile parlamentare din 2018 o anumită circumscripție dacă s-ar detașa de PL și liderul acestuia. 

„Eu, în calitate de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale, l-aș accepta pe Dorin Chirtoacă în rândurile PUN”, a mai punctat Guțu. 

Ana Guțu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2009 - 2014, fiind aleasă pe lista Partidului Liberal. În 2013, după ce împreună cu alți șase colegi de fracțiune a votat pentru Guvernul Leancă a fost exclusă din PL, fondând Partidul Liberal Reformator. Ulterior a fost exclusă și din acest partid. 

În septembrie 2015 fondează un nou partid unionist - Partidul Politic Dreapta, care în iunie 2017 își schimbă denumirea în Partidul Unității Naționale.